Word expert in het meten en testen van databekabeling

Als een communicatie-infrastructuur eenmaal is aangelegd, moet deze gemeten en getest worden. Niet alleen om een goede, betrouwbare en snelle dataverbinding te borgen, maar ook om aan standaarden en normen zoals ISO, CENELEC en TIA te voldoen en om in aanmerking te komen voor garantie door de fabrikant. Grondige kennis van de meet- en testmethodes is hiervoor noodzakelijk:


Meten, interpreteren en analyseren

Van signaalverlies (insertion loss) tot overspraak (near-end crosstalk/NEXT) en verlies als gevolg van afwijkingen in de impedantie van de verbinding (return loss): het kunnen interpreteren van meetresultaten en het bepalen van eventuele vervolgacties is een onmisbare vaardigheid. Kannegieter College biedt hiervoor diverse theoriecursussen en praktijktrainingen aan, die volledig gewijd zijn aan het meten en testen van bekabelingsinfrastructuren. Van twisted-pairbekabeling tot glasvezelbekabeling en van de Fluke Networks DSX-5000/8000 tot de Fluke Networks CertiFiber Pro Optical Loss Test Set (OLTS) en Fluke Networks OptiFiber Pro Optical Time-Domain Reflectometer (OTDR). De cursussen en trainingen zijn zowel geschikt voor monteurs, engineers als (meet)technici die betrokken zijn bij de certificering, het testen en het oplossen van storingen en fouten in bekabelingsystemen.


Opleiding/ervaring

Voor het volgen van deze cursussen en trainingen is voldoende basiskennis van twisted-pair– en glasvezelbekabeling noodzakelijk. Elke cursus of training wordt afgesloten met een examen. Bij succesvol afronden van dit examen ontvang je het officiële Fluke Networks Certified Cabling Test Technician certificaat.

Aan het einde van de Fluke Networks CCTT cursussen en trainingen kun je:

CCT 0205

Fluke Networks CCTT | praktijk twisted-pairbekabeling meten met Fluke Networks DSX-5000/8000

Klik Hier

CCT 0305

Fluke Networks CCTT | praktijk glasvezel meten met Fluke Networks CertiFiber Pro

Klik Hier

CCT 0504

Fluke Networks CCTT | praktijk glasvezel meten met Fluke Networks OptiFiber Pro

Klik Hier

Informatie aanvragen
Kannegieter College