Meet- en testapparatuur

Meten = weten en verbeteren

Zodra de IT-infrastructuur in een gebouw is aangelegd, moet deze gemeten en getest worden. Niet alleen om een goede, betrouwbare en snelle dataverbinding te borgen, maar ook om aan de geldende standaarden en richtlijnen zoals ISO, CENELEC en TIA te voldoen. Kannegieter speelt hierop in met een uitgebreid aanbod meet- en testapparatuur. Van powermeters en wifi-meters tot Optical Time-Domain Reflectometers (OTDR) en Optical Loss Test Sets (OLTS). De meet- en testapparatuur wordt uit voorraad geleverd. Ook is het mogelijk om de apparatuur bij ons te huren. Om te zorgen dat alle meet- en testapparatuur op de juiste manier wordt gebruikt, bieden we een uitgebreid cursus- en opleidingsprogramma, evenals uitgebreide services op de meetapparatuur gekalibreerd en up-to-date te houden.

Koper- en glasvezelbekabeling

Heb je koper- of glasvezelbekabeling aangelegd? Dan is het essentieel om deze voor oplevering en conform de ontwerpcondities te meten en te testen. Bijvoorbeeld om eventuele fouten in de bekabeling te detecteren. Immers kunnen deze fouten van grote invloed zijn op de totale netwerkperformance. Zijn alle kabels op de juiste manier aangesloten? En maken de aders een optimale verbinding, conform de geldende normen en de kwaliteitseisen van de fabrikant? Is nog ergens finetuning nodig? Pas wanneer alle meetresultaten positief zijn en alle aansluitingen zijn gecodeerd kan worden overgegaan tot de oplevering en certificering, waarmee een langjarige garantie op de werking van het netwerk wordt verkregen.

Wifi site surveys en troubleshooting

Voor de aanleg van een professioneel zakelijk netwerk is een goede wifi site survey noodzakelijk. Tijdens deze site survey worden de dekking en performance van het wifi-netwerk allereerst gevisualiseerd in een heatmap. Op welke plekken moeten accesspoints gemonteerd worden, om een optimale dekking te garanderen? Na de installatie en tijdens een actieve meting kan vervolgens de signaalsterkte (RSSI) gecontroleerd worden. Hoe verhoudt deze signaalsterkte zich tot de achtergrondstoring (SNR)? Wat is de wifi upload- en downloadsnelheid? En de frequentieruimte (bandbreedte)? Is er sprake van latency spikes en/of packet loss? Wat zijn bronnen van interferentie? En hoe kunnen deze verwijderd of omzeild worden, zodat de wifi-dekking en -performance naar het hoogste niveau worden getild? In de gebruiksfase kan de meet- en testapparatuur worden ingezet om dekkingsproblemen door wijzigingen, machines, voorwerpen en/of andere verstoringen op te lossen.

Verhuur

De meet- en testapparatuur kan naar wens ook bij ons gehuurd worden. Dankzij onze uitgebreide verhuurservice hoef je je niet bezig te houden met bijvoorbeeld financiering, afschrijving, kalibratie en onderhoud. Bovendien beschik je altijd over de allernieuwste en meest geavanceerde apparatuur, die naar wens verzekerd retour wordt genomen.

Gereedschappen

In navolging van de meet- en testapparatuur bieden wij een uitgebreid assortiment montagegereedschappen. Van kniptangen, striptangen en punch down tools tot fusielasapparatuur. Ook leveren wij diverse fiber cleaning tools voor de reiniging van glasvezelconnectoren en adapters.

Waarom kiezen voor de test- en meetapparatuur van Kannegieter?

 • Uitgebalanceerd assortiment A-merk producten.
 • Complete dienstverlening: van simpele gereedschappen tot uitgebreide wifi-meters en OTDR-meters en alles wat daartussen zit.
 • Kennis van zaken.
 • Standaard levering uit voorraad.
 • Mogelijkheid voor verhuur. 

Wil je meer weten over de meet- en testapparatuur van Kannegieter?
Neem dan contact met ons op!

Meet- en testapparatuur

Oplossingen voor het verifiëren, kwalificeren en certificeren van koper en glasvezel

Zodra een communicatie-infrastructuur is aangelegd, moet deze gemeten en getest worden. Niet alleen om een goede, betrouwbare en snelle dataverbinding te borgen, maar ook om aan de geldende standaarden en richtlijnen zoals ISO, CENELEC en TIA te voldoen. Kannegieter speelt hier bijvoorbeeld op in met de modulaire Versiv CableAnalyzer van Fluke Networks, die het complete proces van koper certificering, glasvezel certificering, Optical Loss Test Set (OLTS) en Optical Time-Domain Reflectometer (OTDR) faciliteert.

Certificering van koper en glasvezel

Aan de basis van het Versiv-portfolio ligt een Versiv Mainframe, waaraan eenvoudig inspectie- en certificeringsmodules gekoppeld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan de DSX-5000 en DSX-8000 modules voor het certificeren van koperbekabeling tot resp. Cat6a en Cat8. Populair zijn bovendien de CertiFiber Pro OLTS en OptiFiber Pro OTDR glasvezel inspectiemodules. De Versiv onderscheidt zich door een snelle testtijd en een hoog gebruiksgemak. Het systeem is bovendien zo ontworpen, dat certificeringsprocessen goed gestroomlijnd kunnen worden. Dankzij een volledige integratie met de LinkWare PC Cable Test Management Software en LinkWare Live-cloudservice met intuïtieve grafische user interface kunnen IT-projectmanagers de testmodules eenvoudig op afstand instellen, de voortgang van hun taken volgen en realtime meet- en testresultaten inzien, op basis waarvan zij een gecertificeerd netwerk kunnen opleveren.

GOLD Support

Alle inspectie- en certificeringsmodules van Fluke Networks kunnen geleverd worden inclusief een GOLD Support garantiecontract, waarin service en support, jaarlijkse kalibratie en vervanging bij kalibratie of defecten standaard geïntegreerd zijn. Hierdoor kom je niet voor verrassingen te staan en worden de werking en betrouwbaarheid van je meetinstrumenten én alle toebehoren te allen tijde gewaarborgd.

Twisted-pair netwerk- en kabeltester

Populair in het Fluke Networks productportfolio is ook de LinkIQ netwerk- en kabeltester voor het eenvoudig en snel controleren van twisted-pairbekabeling en het oplossen van connectiviteitsproblemen. De tool geeft inzicht in kabelprestaties zoals de maximale snelheid en het aantal switches. Bovendien voert de LinkIQ een diagnose van de dichtstbijzijnde switch uit, om belangrijke netwerkproblemen te identificeren en de switchconfiguratie te valideren. Extra functies zijn de analoge en digitale toonverwerking, Port Blink, 802.1x-verificatie, externe kabel-ID’s en de mogelijkheid om resultaten te beheren via de LinkWare PC Cable Test Management Software.

Meten en testen op protocolniveau

Om bekabelde en draadloze systemen ook op protocolniveau te kunnen meten en testen, leveren wij diverse Ethernet-testers van NetAlly. Hoe verloopt de communicatie tussen de aangesloten switches en overige componenten? Worden de juiste protocollen gebruikt? De NetAlly EtherScope maakt het eenvoudig inzichtelijk! Interessant is ook de LinkRunner van Netally, die professionals in het veld ondersteunt in hun dagelijkse IT-werkzaamheden. Van het ontvangen van tickets en nalezen van documentatie tot het testen van netwerken en documenteren van meetresultaten.

Wie kiest voor Kannegieter, kiest voor:

 • Maatwerk advies.
 • Breed product- en merkenportfolio.
 • Hoog kennisniveau.
 • Uitgebreide service en projectbegeleiding.
 • Standaard levering uit voorraad.
 • Uitgebreide logistieke en opslagdiensten, inclusief Just-In-Time (JIT), Same Day en Next Day leveringen.

Wil je meer weten over de meet- en testapparatuur van Kannegieter?
Neem dan contact met ons op!

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere