Over ons

Delivering ICT, sharing knowledge

Welkom in de digitale wereld van Kannegieter, een betrouwbare en ervaren specialist op het gebied van conceptuele databekabelingssystemen en ICT-communicatieoplossingen. Al sinds 1959 gebruiken wij onze uitgebreide kennis en expertise, de nieuwste technologieën en de hoogste kwaliteit producten om werelden te verbinden. Of het nu gaat om de inrichting van serverruimtes of datacenters, wifi-oplossingen of Fiber To The Office: wij verbinden jouw wensen met de oplossingen van onze partners.

Meer dan 60 jaar kennis en innovatie

Ons succesverhaal begint al in 1959, als de heer Kannegieter vanuit zijn slaapkamer in Bussum start met de verkoop van ragfijne instrumentatie en hoogfrequent kabels. De producten worden in eerste instantie vanuit zijn garage (en tevens magazijn) geleverd aan bijvoorbeeld Fokker Aircraft. Ook worden onder andere zware industriële kabels geleverd voor olieplatformen op de Noordzee. Sindsdien heeft ons familiebedrijf een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar we in 1970 nog hoofdzakelijk coax- en twinax-kabels leveren voor mainframes, komen hier in de jaren ’80 ook de eerste IBM-computerbekabelingssystemen bij. Een unicum in de markt.

In 1990 worden we exclusief distributeur van British Insulated Callender’s Cables (BICC, later BICC-Brand-Rex en nu Leviton) en in 1995 openen we onze vestiging in België. In de jaren die volgen, wordt ons assortiment steeds verder uitgebreid. Bijvoorbeeld met netwerkapparatuur. Kannegieter is bovendien één van de eerste leveranciers van geblazen glasvezel (air blown fiber).

Een hoogtepunt is ook de start van het Kannegieter College in 2003, met als doel om de praktische en technische kennis van adviseurs, calculators, ontwerpers, engineers, werkvoorbereiders, monteurs, projectleiders en onderhoudspartijen te vergroten. In 2005 zetten we met OrderExchange de eerste stappen om elektronisch ordergegevens uit te wisselen. In dezelfde tijd presenteren we onze eerste online catalogus. In 2010 worden we distributeur van de glasvezelproducten van Corning (de uitvinder van glasvezel) en ook vandaag de dag zijn we nog volop in ontwikkeling. Onze uitgebreide projectondersteuning en logistieke diensten zijn hier mooie voorbeelden van.

Innovatie loopt al meer dan 60 jaar als een rode draad door onze organisatie, waarbij we focussen op de vijf kernwaarden

  • Kwaliteit

  • Duurzaamheid

  • Kennis

  • Betrouwbaarheid

  • Partnership

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere