Praktijkcursussen

Zien, oefenen, analyseren en optimaliseren

Voor het aanleren van kennis en vaardigheden is theoretische basiskennis vereist. Ook is het belangrijk om zoveel mogelijk praktijkervaring op te doen. Door alledaagse situaties in een actuele en veilige leeromgeving te zien, oefenen, analyseren en optimaliseren blijft de lesstof namelijk veel beter hangen. Kannegieter College sluit hierop aan met diverse praktische en hands-on trainingen in twisted-pairbekabeling en glasvezelbekabeling, die naadloos aansluiten bij de praktijk én het uitgebreide productportfolio van Kannegieter.

In één keer goed

In ons modern uitgeruste praktijklokaal in Amersfoort werk je met je handen, net als op de werkvloer. Niet alleen in de nieuwste patchkasten, maar ook met realistische datakabellengtes. Hierdoor raak je maximaal vertrouwd met het installeren, afmonteren, meten en testen van bekabelingsinfrastructuren. Welke kabelsoorten en connectoren zijn er? En hoe zorg je voor een juiste afmontage hiervan? Hoe kun je de kwaliteit van de verbinding controleren? Welke meet- en testapparatuur hoort hierbij? En hoe kun je deze apparatuur op de juiste manier instellen en gebruiken? De kennis en vaardigheden die je hierbij opdoet, kun je direct in de praktijk toepassen. Schrijf je vandaag nog in voor een training Twisted-pairbekabeling of Glasvezelbekabeling en monteer, meet en test voortaan in één keer goed!

Praktijktraining Twisted-pair

Aan de hand van onze gerichte instructies leer je panelen, connectoren en pluggen afmonteren en testen in je eigen patchkast. Hierbij komen alle twisted-pairkabelvarianten aan bod. Bovendien maak je kennis met zowel punch down, comfort tool als tool free montage. Welke afmontagetechniek werkt voor jou het prettigst? Na de montage leer je je eigen geïnstalleerde verbindingen meten en testen, waarna de meetresultaten gezamenlijk geanalyseerd en besproken worden.

Praktijktraining Glasvezel

Aan de hand van onze gerichte instructies ga je zelfstandig pigtails fusielassen aan een glasvezelkabel. De afgemonteerde glasvezelkabel wordt vervolgens gemeten met een Optical Loss Test Set (OLTS). Hierbij komen ook het belang en de uitvoering van een glasvezelreferentiemeting aan bod, evenals de controle van de Test Reference Cords (TRC’s). De meetresultaten worden gezamenlijk geanalyseerd en besproken. Ook wordt uitgebreid stilgestaan bij het reinigen van glasvezelconnectoren en de inspectie hiervan.

KCC 0226

Twisted-pairbekabeling | praktijk montage en Fluke Networks DSX-5000/8000 Pro instellen

KCC 0126

Glasvezelbekabeling | praktijk fusielassen en Fluke Networks CertiFiber Pro instellen

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere