Leviton | Duurzaamheid

Leviton | Duurzaamheid

 

Bij onze technologische partner Leviton staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de recent ontwikkelde duurzame slimme verpakkingen. Het grootste deel van de Leviton producten worden gebruikt op een bouwlocatie. Minder afval op de bouwplaats is echt een thema, de focus ligt dan ook op het elimineren van de eenmalige plastic verpakkingen. Het gebruik van bulkverpakkingen draagt hier op positieve manier aan bij.

 

Bulkverpakkingen vormen een milieuvriendelijk alternatief voor individueel verpakte materialen en jaarlijks leidt dit tot het verminderen van ongeveer 2 miljoen plastic zakjes op de bouwlocaties.

 

Voor het installeren van grote netwerken is het openen van honderden of zelfs duizenden individueel verpakte aansluitingen en patchkabels tijdrovend voor de installateurs. Naast het verminderen van afval op de bouwlocatie bespaart het gebruik van bulkverpakkingen ook serieus op de installatietijd!

 

Voortdurend wordt er bekeken of het verpakken van producten anders kan. Dit om het gebruik van plastic te verminderen en meer duurzame en recyclebare materialen te gebruiken. De gebruikte kartonnen verpakkingen van Leviton zijn 100% recyclebaar. Daarnaast bevatten deze 80% tot 100% gerecycled materiaal en wordt bij het productieproces schone energie gebruikt.

 

 

Meer dan 25% van alle koolstofemissies wordt veroorzaakt door ontbossing of stortplaatsen. Het gebruik van gerecycled materiaal voor verpakkingen speelt dan ook een belangrijke rol voor Leviton in strijd tegen de klimaatverandering. Voor elke ton papier die wordt gerecycled om verpakkingen te produceren wordt voorkomen dat 1 ton kooldioxide in de atmosfeer terecht komt. In 2022 heeft Leviton 1.662 metrische ton gerecycled kartonnen dozen gekocht.

Recente berichten

Cursussen

Wil je meer weten?

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere