Overig utiliteit

Standaard en innovatieve oplossingen voor de utiliteit

In navolging van de gezondheidszorg, het onderwijs en de datacentermarkt is Kannegieter ook een veel geziene partner in utiliteitsgebouwen zoals hotels en kantoren, waar ook specifieke eisen aan de IT-infrastructuur worden gesteld.


Facilitair management van hotels

Kannegieter biedt specifieke oplossingen om het facilitair management in hotels te verbeteren en veraangenamen. Belangrijk onderdeel van deze oplossing zijn de hospitality accesspoints en uitgebreide glasvezeltechnologie. Door de verbinding tot aan de hotelkamers met glasvezel uit te voeren, wordt een optimale connectiviteit met tal van devices geborgd. Bovendien kan flink bespaard worden op installatieruimte, waardoor een maximaal aantal verhuurbare vierkante meters overblijft. Smart ingrediënten zoals data analytics bieden de mogelijkheid om het facilitair management steeds verder te optimaliseren, terwijl een zorgvuldige architectuur en veiligheidsregels erop toezien dat zorgvuldig met gastgegevens wordt omgegaan (AVG).

In navolging van hotels is de facilitair managementoplossing van Kannegieter ook zeer geschikt voor verzorgingshuizen en studentenhotels, waarin hospitality en een optimaal ruimtegebruik vaak doorslaggevend zijn.

Twisted-pairbekabling in bundels aangesloten

Snel en stabiel kantoornetwerk

Het gros van de kantoorgebouwen in Nederland beschikt nog over een traditionele IT-infrastructuur. Om toegangsrechten eenvoudig te beheren, komen medewerkers hier veelal binnen met een tag of pasje. Inpandig is bovendien een bekabeld (patchkabels) en niet-bekabeld (wifi-accesspoints) datanetwerk aangelegd, zodat computers en laptops eenvoudig aangesloten kunnen worden en bijvoorbeeld ERP-systemen en netwerkprinters voor een groot aantal gebruikers beschikbaar zijn. Om een snelle en betrouwbare dataverbinding in deze kantoren te garanderen, zijn voldoende patchkasten, aansluitpunten en een juiste bekabeling vereist. Wij spelen hierin graag een rol, in samenwerking met onze partners: de installateurs. Immers volstaat een goed product alleen met een goed ontwerp én een deugdelijke configuratie en montage.

Faciliteren van hybride werkvormen

Een belangrijke trend in kantorenland zijn de ‘hybride kantoren’. Tijdens de coronapandemie zijn veel bedrijven overgestapt op een combinatie van op kantoor en thuis werken. Een combinatie die ook na de pandemie zal blijven bestaan. Als gevolg hiervan worden steeds meer kantooromgevingen omgebouwd tot ontmoetingsplekken, waar medewerkers kunnen samenkomen, samenwerken, vergaderen en flexwerken. Dit vraagt niet alleen om een nieuwe indeling van het gebouw, maar ook om een nieuwe opzet van de IT-infrastructuur, waarin wij graag ondersteunen. Hierbij ligt de focus op optimalisatie van het dataverkeer, een goede toegang tot de cloud, een uitstekende netwerkveiligheid en het beschermen van persoonsgegevens (AVG), maar ook op Total Cost of Ownership (TCO) en eventuele ambities voor de toekomst.

Smart Buildings

Daarnaast zijn wij dé distributeur en kennispartner voor Smart Buildings, waarin facilitaire ICT en kantoorautomatisering in één solide netwerkinfrastructuur samenkomen. In navolging van de IT-apparatuur worden ook klimaatinstallaties, verlichtingsarmaturen en zonweringssystemen steeds vaker met het internet verbonden. In deze gebouwen kan maar liefst <90% van de standaard 220-Volt voedingen vervangen worden door datakabels, waardoor data analytics mogelijk wordt. Op basis hiervan kunnen flinke efficiëntie- en verduurzamingsslagen worden gemaakt.

Smart Buildings staan volledig in dienst van hun gebruikers. Niet voor niets zijn Smart Buildings aantoonbaar energiezuiniger en comfortabeler en wordt de productiviteit van medewerkers flink verhoogd. Omdat je exact kunt zien welke ruimtes overdag gebruikt zijn, kan fors bespaard worden op schoonmaakkosten. Ook wordt voorspellend onderhoud mogelijk, mits het netwerk op de juiste manier wordt opgezet en ingericht.

Wie kiest voor Kannegieter, kiest voor:

  • Maatwerk advies.
  • Kennis van de actuele standaarden en normen.
  • Breed productportfolio.
  • Hoog kennisniveau.
  • Uitgebreide service en projectbegeleiding.
  • Standaard levering uit voorraad.
  • Uitgebreide logistieke en opslagdiensten, inclusief Just-In-Time (JIT), Same Day en Next Day leveringen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere