Gezondheidszorg

Een goed, betrouwbaar en veilig IT-netwerk is van levensbelang

Van de zorg aan het bed tot de meest kritische functies op de Intensive Care, OK en Spoedeisende Hulp: een goed, betrouwbaar en veilig IT-netwerk is in de zorg letterlijk van levensbelang. Onder druk van de vergrijzing, het personeelstekort en de hoge kosten volgen zorginnovaties elkaar in rap tempo op. Inmiddels zijn verpleegoproepsystemen, automatische alarmmeldingen en biomedische machines breed in de zorg verankerd. En ook sensortechnologie, robotisering en Artificial Intelligence zijn geen uitzondering meer. Om deze én andere zorginnovaties bij te benen, is een open, flexibele en toekomstbestendige IT-infrastructuur essentieel. Maar hoe realiseer je zo’n infrastructuur? Hoe maak je je zorginstelling wendbaar? Aan welke standaarden en normen ben je gebonden? En hoe zit het met privacy en databescherming?


Academische ziekenhuizen zoals het Erasmus MC Rotterdam, het UMC Groningen en het Amsterdam UMC, locatie AMC voeren de modernisering van hun IT-infrastructuur veelal verspreid over meerdere jaren uit. Hiervoor kiezen zij vaak natuurlijke momenten, waarop ook de zorgafdelingen zelf gemoderniseerd worden. Een trend die steeds vaker gevolgd wordt door de streekziekenhuizen.

Uitgebreide projectbegeleiding

Om deze grootschalige projecten tot een succes te maken, moet de samenwerking door de gehele keten geborgd zijn. Kannegieter speelt hierin graag een rol, door een brug te slaan tussen installateurs, opdrachtgevers en fabrikanten: wat gaat er gebeuren in een project? Hoe ziet de planning eruit? En welke materialen zijn op welk moment nodig? Maar ook: hoe staat het met de productie? Zijn de levertijden reëel of loopt men tegen obstakels aan? Hoe kan Kannegieter hier een oplossing voor bieden? Is het bijvoorbeeld mogelijk om bepaalde producten eerder in te kopen, op voorraad te nemen en/of vooraf te assembleren, zodat Just-in-Time (JIT) leveringen mogelijk worden, installateurs nooit misgrijpen en doorlooptijden en overlast op de bouw tot een minimum beperkt blijven? En hoe kunnen afvalstromen verminderd en verpakkingsmaterialen het best verwerkt worden?

Aandacht voor bandbreedte en veiligheid

Het codewoord voor digitalisering in de zorg is bandbreedte. Door de komst van bijvoorbeeld wifi, Internet of Things (IoT) en toepassingen als mobile health (mHealth) wordt steeds meer van onze netwerken gevraagd. Er zijn steeds hogere bandbreedtes nodig om de data van alle toepassingen goed en snel te kunnen verwerken én opslaan. Maar ook veiligheid en privacy zijn een belangrijk issue. Immers moet de integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntgegevens te allen tijde gegarandeerd kunnen worden. Een verantwoordelijkheid die nog complexer wordt, nu het wifi-netwerk uit hospitality-oogpunt steeds toegankelijker wordt als gastennetwerk. Om veiligheid en toegankelijkheid op de juiste manier te verenigen, is specialistische kennis noodzakelijk. Kannegieter kan hierin ondersteunen. Bovendien helpen we graag bij het realtime lokaliseren van goederen (assets).

Meer tijd voor de zorg dankzij Asset Tracking

De kosten in de gezondheidszorg zijn hoog. Daarom moet constant gezocht worden naar manieren om de kosten te verlagen. Het efficiënt(er) gebruik van goederen sluit hierop aan. In zorginstellingen zoals ziekenhuizen en verzorgingscentra raken nog te vaak rolstoelen, bedden of zelfs medische apparatuur zoals beademingsmachines zoek. Zorgmedewerkers verliezen veel tijd aan het zoeken naar deze apparatuur en dat gaat helaas ten koste van hun belangrijkste taak: zorgen. Kannegieter biedt hiervoor een eenvoudige en doeltreffende oplossing: Asset Tracking. Hierdoor is in één oogopslag duidelijk waar een bepaald apparaat zich bevindt en of het in gebruik is. Zo kan (dure) apparatuur veel efficiënter worden ingezet.

100% in control dankzij Patch Management

Essentieel in een ziekenhuis is dat alle apparatuur op de juiste manier en op de juiste plekken is aangesloten. Maar ook dat beheerders inzicht hebben in welke patching zich waar bevindt. Kannegieter biedt hiervoor een handige Patch Management softwaretool, die exact zichtbaar maakt waar nog vrije ruimte is en welke actieve apparatuur op welke plekken is aangesloten. In geval van mutaties past het systeem automatisch de patchinformatie aan. Hierdoor worden processen versneld, beschikken beheerders altijd over up-to-date informatie en kan het patchmanagement eenvoudig worden overgedragen. Bijvoorbeeld in geval van ziekte, verlof of vertrek.

Om de netwerken in ziekenhuizen en andere zorgomgevingen blijvend van stroom te voorzien, voorziet Kannegieter tevens in een uitgebreid aanbod UPS-systemen en (e)PDU’s met o.a. overspanningsbeveiligingen en remote monitoring.

Wie kiest voor Kannegieter, kiest voor:

  • Maatwerk advies.
  • Kennis van de actuele standaarden en normen.
  • Breed productportfolio.
  • Hoog kennisniveau.
  • Uitgebreide service en projectbegeleiding.
  • Standaard levering uit voorraad.
  • Uitgebreide logistieke en opslagdiensten, inclusief Just-In-Time (JIT), Same Day en Next Day leveringen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Gewijzigde openingstijden:

Donderdag 9 mei en vrijdag 10 mei is Kannegieter NL gesloten!

Informatie aanvragen
Kannegieter College

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Kannegieter.
ErrorHere